У “ДНР” відреагували на призначення Кравчука в ТКГ

 

У терористичній організації “Донецька народна республіка” прокоментували призначення Леоніда Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі та заявили, що очікують від нього “прямого діалогу з республіками”.

Таку заяву в четвер, 30 липня, видала так звана “міністерка закордонних справ” терорганізації “ДНР” Наталя Никонорова.

“Сподіваємося, що новий керівник української делегації проявить конструктивний підхід до переговорного процесу і не стане ухилятися від прямого діалогу з “республіками”. Це особливо важливо зараз, коли нам вдалося домогтися серйозних результатів в реалізації всеосяжного режиму припинення вогню, а на порядку денному стоять ключові питання політичного врегулювання”, – цитує Никонорову сепаратистський ресурс “ДАН”.

Після цього призначення, за словами колабораціоністки, подальший прогрес в мінській групі залежатиме “від готовності учасників переговорів від Києва до плідної роботи”.

Як інформувала “Новинарня“, 30 липня президент Володимир Зеленський призначив першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі із мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, 28 липня другий президент України Леонід Кучма вирішив припинити участь у діяльності Тристоронної контактної групи.
Президент України в 1994-2005 роках Леонід Кучма вдруге став на чолі української делегації в ТКГ із мирного врегулювання ситуації на Донбасі 3 червня 2019 року.
Із 20 травня у засіданнях ТКГ замість Леоніда Кучми брав участь віцепрем’єр Олексій Резніков.

29 липня президент Зеленський заявив, що новим головою делегації України в ТКГ може стати чинний перший заступник голови української делегації, віцепрем’єр Олексій Резніков, а також перший президент України Леонід Кравчук.

Читайте також:
Казанський прокоментував призначення Кравчука в ТКГ та компроміси, які той пропонує щодо Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна