Казанський прокоментував призначення Кравчука в ТКГ та компроміси, які той пропонує щодо Донбасу

 

Журналіст Денис Казанський, який залучений українською стороною до роботи Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі як представник окремих районів Донецької області, заявляє, що йому складно уявити компроміси в Мінську, про які говорив новопризначений голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

Про це Казанський написав на сторінці у фейсбуці в п’ятницю, 31 липня .

“Леонід Макарович вже дав інтерв’ю, в якому розповів, що готовий йти на компроміси. І з цього приводу у мене є одна ремарка. Насправді, Україна в ході мінських переговорів йшла на компроміси вже не раз… А на які компроміси за цей час пішла Росія і її окупаційна адміністрація? Хтось може назвати хоч один крок, який був зроблений ними назустріч Україні? Позиція росіян і їх бойовиків, яку особисто я побачив на переговорах в ТКГ – буде або так, як хочемо ми, або ніяк. Мені складно уявити собі компроміси в такій ситуації”, – зазначив журналіст.

Він додав, що йому складно коментувати призначення Кравчука, і заявив, що посада керівника української делегації ТКГ є номінальною, а призначення на неї першого президента України не дозволить йому підписувати нічого, з чим не було б згодне керівництво країни.

Додамо, що представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук під час спілкування з журналістами заявив, що особлива система управління та вільна економічна зона на території Донбасу могли б стати можливими компромісами на шляху до завершення війни на Донбасі.

Як інформувала “Новинарня“, 30 липня президент Володимир Зеленський призначив першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі із мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, 28 липня другий президент України Леонід Кучма вирішив припинити участь у діяльності Тристоронної контактної групи.
Президент України в 1994-2005 роках Леонід Кучма вдруге став на чолі української делегації в ТКГ із мирного врегулювання ситуації на Донбасі 3 червня 2019 року.
Із 20 травня у засіданнях ТКГ замість Леоніда Кучми брав участь віцепрем’єр Олексій Резніков.

29 липня президент Зеленський заявив, що новим головою делегації України в ТКГ може стати чинний перший заступник голови української делегації, віцепрем’єр Олексій Резніков, а також перший президент України Леонід Кравчук.

Читайте також:
Учора представники ОРДЛО в ТКГ влаштували чергову істерику, але були послані за відомою адресою, – Казанський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна