Євросоюз на рік продовжив санкції проти КНДР

 

Європейський Союз ще на рік продовжив санкції проти Північної Кореї.

Про це у четвер, 30 липня, передає “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу Ради ЄС.

“Сьогодні Рада затвердила список фізичних і юридичних осіб, які підпадають під автономні санкції ЄС проти Корейської Народно-Демократичної Республіки”, – йдеться у повідомленні.

Таким чином наявні обмежувальні заходи, заборона на поїздки і заморожування активів, діятимуть протягом року до наступного щорічного перегляду.

Санкції запроваджені щодо осіб і компаній, причетних до розробки програм ядерної зброї, балістичних ракет чи іншої зброї масового знищення, а також за уникнення санкцій.

Санкції діють щодо 57 фізичних осіб та дев’яти компаній.

“Санкції ЄС проти КНДР є жорсткішими, ніж щодо будь-якої іншої країни. Вони були прийняті у відповідь на діяльність КНДР по розробці ядерної зброї і балістичних ракет, яка суперечить з численними резолюціями РБ ООН”, – нагадали у Раді ЄС.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно Північна Корея повідомила про перший випадок коронавірусу в країні: заніс “перебіжчик з півдня”.

Читайте також:
YouTube заблокував пропагандистський канал РФ “Царьград”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна