YouTube заблокував пропагандистський канал РФ “Царьград”

 

Акаунт на ютубі телеканалу “Царьград ТВ”, який належить російському бізнесмену Костянтину Малофеєву, заблокований через порушенням законодавства про санкції і правила торгівлі.

Про це у вівторок, 28 липня, інформує “Інтерфакс” із посиланням на пресслужбу Google.

“Google дотримується всіх законів про санкції й правил торгівлі. Якщо ми виявляємо, що обліковий запис порушує ці закони, то вживаємо відповідні дії”, – повідомили в пресслужбі.

Засновник телеканалу “Царьград ТВ” Костянтин Малофеєв перебуває під санкціями США з кінця 2014 року у зв’язку з російською агресією проти України.

У квітні аналогічну відповідь компанія надала на запитання видання про причини блокування акаунту в Google і пов’язаного з ним каналу на YouTube агентства “РИА ФАН”, що входить до медіагрупи “Патриот”, опікунську раду якої очолює підприємець Євген Пригожин, відомий як “кухар Путіна”, який також перебуває під санкціями США.

За даними телеканалу, адміністрація сервісу ухвалила рішення і про блокування Google-акаунту і каналу спільноти “Двуглавый орел” у сервісі YouTube. Його засновником також є Малофеєв.

“Царьград ТВ” – інтернет-телеканал, заснований у 2015 році, позиціонує себе як “російський консервативний інформаційно-аналітичний телеканал”.

Російський бізнесмен Костянтин Малофеєв одним з перших росіян потрапив до західних санкційних списків. Він має стосунок до анексії Росією Криму, його колишні співробітники Ігор Гіркин і Олександр Бородай відігравали величезну роль у розгортанні конфлікту на українському Донбасі.

Сам Малафеєв не приховував, що організовував фінансування гібридної російської агресії в Криму і на Донбасі.

Читайте також:
МЗС Естонії викликало посла Росії через заяви із виправданням радянської окупації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна