Північна Корея повідомила про перший випадок коронавірусу в країні: заніс “перебіжчик з півдня”

 

Влада комуністичної Північної Кореї офіційно заявила про перший випадок інфікування коронавірусом в країні.

Політбюро ЦК правлячої Трудової партії КНДР провело екстрену нараду через “ознаки можливого зараження коронавірусною інфекцією у країні, в місті Кесон”, повідомило 26 липня Корейське центральне інформаційне агентство.
На засіданні був присутній лідер КНДР Кім Чен Ин.

Як повідомляється, заражений коронавірусом – це “перебіжчик на південь” (у Республіку Корея), який втік із комуністичної КНДР три роки тому, а 19 липня 2020 року знову перетнув демаркаційну лінію, “незаконно повернувшись до себе додому з підозрою на зараження злоякісним вірусом”.

У повідомленні зазначається, що “за даними протиепідемічної організації”, результати тестів зразків із дихальних шляхів “перебіжчика” дозволяють поставити діагноз зараження вірусом.

Чоловіка ізолювали, й тепер влада “вживає заходи для пошуку і взяття на облік усіх осіб, які з ним контактували”. Окрім того, проводиться медичне обстеження всіх людей, які перебували в Кесоні впродовж останніх п’яти днів.

Згідно з повідомленням, на засіданні політбюро “було зроблено суворе зауваження за кульгаюче становище сторожової служби на фронтових смугах військової частини та передній ділянці відповідного регіону, де стався інцидент перебігання на південь. І обговорено, що Центральний військовий комітет повинен прийняти доповідь про результат концентрованого розслідування винної частини у виникненні інциденту, піддати її суворому покаранню та вжити відповідних заходів”.

7 липня державна північнокорейська урядова газета Minju Joson повідомляла, що Північна Корея посилює контроль на кордоні, щоб не допустити спалаху COVID-19 у країні.

Як зазначалося у статті, КНДР “повністю закрила свій кордон, свій повітряний простір і територіальне море та продовжує посилювати свою роботу, щоб повністю запобігти проникненню нового коронавірусу”.

Газета також зазначала, що КНДР застосовує суворі правила із дезінфекції та спалювання будь-яких предметів, що надходять до країни водою або повітрям.

Раніше північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявляв, що КНДР вдалося не допустити поширення COVID-19 “завдяки далекоглядному керівництву Центрального комітету партії і високій свідомості громадян”.

Кім Чен Ин відзначав, що необхідно продовжувати зміцнювати протиепідемічну роботу, щоб “повною мірою гарантувати безпеку держави та благополуччя народу”.

Водночас західні ЗМІ повідомляли, що ще наприкінці березня КНДР таємно просила в міжнародної спільноти допомоги для тестування мешканців країни на коронавірус.

За даними сайту Worldometers.info, у Південній Кореї станом на 26 липня зафіксовано загалом 14 150 випадків інфікування на коронавірус з початку пандемії, при цьому 12 890 людей уже одужали і 298 – померли.

Читайте також:
У світі – новий антирекорд інфікованих за добу. Але з усіх захворілих від початку пандемії більшість уже одужала

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна