Степанов назвав причину зростання кількості хворих на коронавірус на Західній Україні

 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що головною причиною зростання кількості хворих на заході України, особливо в селах, є богослужіння.

Про це він заявив у четвер, 30 липня, під час традиційної селекторної наради під головуванням президента України Володимира Зеленського.

За його словами, саме такі результати показали епідеміологічні розслідування.

Другою основною причиною є громадський транспорт, а також переміщення людей у зв’язку з відпочинком.

Крім того, міністр повідомив, що велика кількість людей хворіє безсимптомно, таким чином формуючи імунітет.

“Сподіваюся, що адаптивний карантин справді буде більш дієвим, коли ми зможемо підбирати відповідні заходи контролю стосовно кожного населеного пункту. Головне – максимальна локалізація розповсюдження інфекції. Ми мусимо уникнути пікових навантажень”, – цитує президента Зеленського його пресслужба.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що зараз фіналізується узгодження співпраці з правоохоронними органами, які допомагатимуть впроваджувати епідеміологічний контроль за правилами адаптивного карантину.

“Сподіваюся, що це буде найбільш ефективний спосіб”, – зазначив очільник уряду.

Читайте також:
На Тернопільщині чоловік втретє заразився коронавірусом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна