Нардеп Яценко програв суд “кіборгу” Гервасу, якого назвав “вбивцею мирних жителів”

 

Київський апеляційний суд у вівторок, 28 липня, залишив без змін зобов’язання народного депутата із групи “За майбутнє” Антона Яценка спростувати неправдиву інформацію щодо бійця 90-го окремого аеромобільного батальйону, “кіборга” Олега Герваса та відшкодувати йому п’ять тисяч гривень за завдання морально-психологічної шкоди.

Таке рішення ще в січні ухвалив Печерський районний суд міста Києва, передає АрміяInform.

Тоді народний депутат подав апеляцію.

“Два роки тому в соцмережах Антон Яценко звинуватив мене у “вбивствах мирних жителів, насильстві і мародерстві”. Крім того, він заявив, що проти мене вже нібито розслідується низка кримінальних справ. Можливо, з часом наша сварка затихла би, але “ексрегіонал” не заспокоювався і безапеляційно заявив журналістам одного з видань, що від достовірного джерела йому відомо, що “Гервас фігурує в низці кримінальних справ, а в поліції до нього дуже багато запитань”. Ця заява образила не лише мене, а й багатьох учасників бойових дій на Сході, особливо ж моїх побратимів – захисників ДАПу. Тому я подав позовну заяву до суду про захист честі і гідності”, – розповів Олег Гервас.

За його словами, розгляд справи довгий час затягувався.

“Лише в другій половині липня 2019-го я отримав з Печерського суду листа, у якому містилося рішення про відкриття провадження, а датований лист ще лютим. Але я знав, що на моєму боці правда. На моєму боці – хлопці з нашого 90-го окремого аеромобільного батальйону – свідки тих оборонних боїв в Донецькому аеропорту”, – зазначає Гервас.

“Кіборг” надав суду всі довідки, зокрема про відсутність судимості й порушення проти нього кримінальних справ.

“Звісно, Яценко не надав суду жодного документального доказу тим брудним словам, які адресував мені. Дуже вдячний моїм рідним і близьким, побратимам, волонтерам, які підтримували мене весь цей час”, – наголошує Олег Гервас і закликає “не боятися боротися за своє чесне ім’я, за свою гідність, навіть якщо перед тобою народний депутат або високопосадовець”.

За частину коштів, отриманих за судовим рішенням, “кіборг” придбає кілька подарунків дітям. “А решту віддам у благодійну організацію, яка опікується пораненими ветеранами російсько-української війни”, – зазначив Гервас.

Читайте також:
На Херсонщині оголосили підозру ліснику-“кіборгу”, який застрелив браконьєра. Лєший заявляє про самооборону

“Кіборг” Роман Костенко, який став нардепом: Два тижні в ДАПі визначили мою політичну кар’єру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна