На Херсонщині оголосили підозру ліснику-“кіборгу”, який застрелив браконьєра. Лєший заявляє про самооборону

 

У Херсонській області поліція оголосила про підозру ліснику-АТОвцю Віталію Григорьєву у скоєнні злочину, передбаченого статтею 118 Кримінального кодексу України: умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця.

Як повідомляє “Новинарня“, справа стосується подій 10 січня 2020 року, коли група браконьєрів заїхала на територію лісництва та почала вирубувати ліс, пише “Цензор”.

Місцевий лісник – ветеран війни, важко поранений на злітній смузі ДАП, інвалід 1 групи Віталій Григорьєв.

“Поліцейські опитали працівника лісового господарства, який був на місці події. Зі слів чоловіка, на території лісництва він помітив чотирьох невідомих, які здійснювали незаконну порубку дерев. Намагаючись припинити це, лісник здійснив постріл вгору із мисливської нарізної зброї. Після чого один з невідомих сів в автомобіль та нібито намагався наїхати на лісника, в результаті чого останній здійснив постріл по автомобілю. В результаті, водій отримав вогнепальне поранення грудної клітини та помер на місці”, – писали про подію у пресслужбі поліції Херсонської області.

Підозрюваний – ветеран АТО, з позивним Лєший.

Спочатку служив у батальйоні “Донбас”. Потім перевівся до лав 93 омбр, де хлопці стали бійцями 6 роти 2 батальйону.

“Під час операції 6 рота також зазнала втрат. Одним із важко поранених її бійців став Лєший, Віталій Григорьєв. Мінометна міна вибухнула зовсім поруч із ним на злітній смузі аеропорту, перетворивши обидві його ноги практично на фарш. З Водяного медики вивезли Віталія Григорьєва у Селідове, звідти згодом доправили до лікарні ім. Мечникова у Дніпрі. Була загроза ампутації”, – пише про обставини поранення бійця “Цензор”.

Адвокат Віталія Григорьєва, Марина Єлисєєва, у коментарі журналістам розповідає, що вже особисто була на місці злочину. І зізнається: не уявляє, як у тій ситуації можна було діяти інакше.

“Ви знаєте, що Віталій пересувається практично на протезах. У такій ситуації, коли на тебе рухається автомобіль, водій якого не реагує на попереджувальні постріли – залишається тільки зупиняти автомобіль шляхом його пошкодження. Тому він стріляв у автомобіль. Водій нахилився трохи у бік пасажирського сидіння – імовірно, думаючи, що лісник буде стріляти по ньому так, ніби він сидить на водійському сидінні. Якби він не ухилявся – залишився би живим. До того ж, там нерівний рельєф місцевості. Автомобіль трохи нагорі був, на бугрі, а Віталій стояв нижче. Має бути проведений слідчий експеримент за участі Віталія, має бути балістична експертиза – і тоді ми з’ясуємо, чому він влучив трохи вище капоту, у скло, чому куля пішла у салон”, – пояснила захисниця.

Зараз “кіборг” перебуває під домашнім арештом, на час досудового розслідування його відсторонили від роботи в лісництві.

Розслідування ведуть слідчі Державного бюро розслідувань.

Читайте також:
Історія Грушевського: прокуратура в Запоріжжі переслідує АТОвця без руки за “побиття” маршрутника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна