Нацбанк через карантин продовжив спрощену реструктуризацію кредитів

 

Нацбанк продовжив до 30 листопада 2020 року дію спрощених правил оцінки кредитного ризику при реструктуризації кредитів, які здійснюються банками у відповідь на економічні проблеми позичальників, зумовлені пандемією COVID-19.

Про це в понеділок, 27 липня, інформує пресслужба НБУ.

“З групової оцінки кредитного ризику не будуть вилучатися кредити, умовами реструктуризації за якими передбачено здійснення платежів з періодичністю рідшою, ніж або в обсязі меншому, ніж передбачені вимогами Положення №351. Крім того, для неперервності кредитної підтримки державного сектору передбачено право банків під час оцінки кредитного ризику за кредитами, наданими органам держвлади та органам місцевого самоврядування (боржники – бюджетні установи), не брати до уваги інформацію щодо стану виконання ними дохідної частини бюджету у 2020 році”, – пояснили в НБУ.

Нагадаємо, аеропорт “Бориспіль” отримав $10 млн кредиту для подолання наслідків кризи.

Читайте також:
МВФ назвав терміни відновлення економіки України після коронакризи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна