КМДА підсвітили кольорами державного прапора на честь 30-річчя підняття. ФОТО

 

Будівлю КМДА підсвітили синьо-жовтими кольорами на честь 30-ї річниці підняття у Києві українського національного прапора.

Про це ввечері в п’ятницю, 24 липня, поінформувала пресслужба КМДА.

“Із нагоди 30-ї річниці підняття українського національного прапора над столицею будівлю Київської міської державної адміністрації підсвітили синьо-жовтими кольорами”, – йдеться у повідомленні.

Також до урочистої річниці Музейно-виставковий центр Музею історії міста Києва підготував святкову тематичну експозицію. Вона включає світлини, архівні відеоматеріали та сам стяг, що замайорів над столицею 30 років тому.

Фото: пресслужба КМДА

Як відомо, 24 липня 1990 року біля будівлі Київської міської ради було урочисто піднято національний синьо-жовтий прапор.

Фото: пресслужба КМДА

Тоді за тиждень до цієї події, 16 липня, Верховна Рада ухвалила Декларацію про державний суверенітет України.

Тож підняття національного синьо-жовтого прапора саме у столиці України мало потужне символічне значення.

У міськраді Києва підготували проєкт такого рішення. Однак 24 липня на засіданні через брак кворуму рішення про підняття прапору не було прийнято. Проте цього вимагали кияни, зібравшись на мітинг на Хрещатику.

Преш ніж синьо-жовтий стяг замайорів над столицею, його освятили у Софійському соборі та почесною ходою принесли до будівлі Київради.

Певний час після цього кияни чергували біля флагштока, щоб убезпечити прапор від спроб зірвати і знищити.

Читайте також:
Українські військові запустили на Донецьк величезний синьо-жовтий прапор. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна