ЗНО з української мови провалили більше 8% учнів, з історії – 13%

 

Зовнішнє незалежне оцінювання показало, що близько 23 тисяч його учасників – більше 8% – провалили тести з української мови та літератури. Ще понад 13% не склали тест з історії України.

Про це повідомляє “BBC News Україна” 24 липня.

ЗНО з української мови й літератури відбувалося 30 червня і стало найбільш чисельним тестуванням. Участь у ньому взяли 275 тисяч осіб. Іспит є єдиним обов’язковим тестом для всіх вступників. Максимальна рейтингова оцінка, яку можна отримати з цього предмету – 104 бали. При цьому 22 бали є пороговим балом. Якщо випускник набрав 21 бал, вважається, що він вже не склав ЗНО з української.

Цей поріг не подолали 8,32% учасників тестів, розповіли в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Як пояснюють експерти центру, поріг у 22 бали має подолати найменш підготовлений вступник, який має право вступати до вищого навчального закладу України.

Тобто 23 тисячі дітей (із 275 тисяч) не мають права вступати до вишів, бо провалили тест з української мови та літератури.

Схожі результати ЗНО з історії України: його не склали 13,19% із 178 714, які взяли участь у тестуванні.

Максимально з цього предмету можна було отримати 94 бали, пороговий бал був 25.

Люди, які здобували середню освіту мовою, що не належить до слов’янської групи мов, або мовою корінних народів, мають менший пороговий бал. Він становить 15 балів.

Читайте також:
1% учасників ЗНО з української мови на Донеччині становили жителі окупованої території

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна