Наймасовіше ЗНО: як пройшло тестування з української мови на тлі карантину

 

У вівторок, 30 червня, відбулося в Україні зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. В ньому взяли участь понад 275 тисяч осіб.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки.

Участь у тестуванні з української мови і літератури, на тлі дотримання протиепідемічних вимог, взяла 275 081 особа – це 74,44% від загальної кількості зареєстрованих до ЗНО.

Для порівняння: торік учасників ЗНО з укрмови було 339 753.

Цього річ 143 учасників не допустили до пунктів тестування з різних причин, з них 52 – не допустили через виявлені ознаки гострих респіраторних захворювань.

Дотримання процедури тестування контролювали 127 громадських спостерігачів.

“Тестування з української мови і літератури, як і перше ЗНО з математики, відбулось у безпечних умовах і згідно з рекомендаціями Головного державного санітарного лікаря України. Традиційно ЗНО з української мови і літератури є найчисельнішим з-поміж усіх тестувань. І те, що його вдалось провести в безпечних умовах, свідчить про готовність МОН, УЦОЯО та пунктів тестування дбати про здоров’я учасників і педагогів протягом всієї основної та додаткової сесій ЗНО”, – зазначила заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Поріг “склав/не склав” та результати ЗНО з української мови і літератури буде визначено до 24 липня. На сторінках учасників результати будуть опубліковані до 25 липня.

Раніше заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко заявляла, що в Україні через епідеміологічну ситуацію можуть зменшити поріг “склав/не склав” для ЗНО.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в основній сесії ЗНО з української мови і літератури через причини, які не залежали від них, можуть зареєструватися для участі в додатковій сесії. Докладніше про те, як це зробити, можна прочитати за посиланням.

Як відомо, основна сесія ЗНО-2020 стартувала 25 червня тестуванням із математики. У ньому взяли участь 152 180 осіб.
У 2019 році в ЗНО з математики взяли участь 155 356 учасників.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що президент Зеленський ініціює законодавчі зміни, які дозволять школярам із ОРДЛО вступати до вишів без ЗНО.

Читайте також:
1% учасників ЗНО з української мови на Донеччині становили жителі окупованої території

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна