Вибори в Білорусі: конкурент Лукашенка Цепкало під загрозою арешту виїхав до РФ

 

Дружина незареєстрованого кандидата в президенти Білорусі Валерія Цепкала заявила, що чоловік виїхав із країни разом із дітьми, оскільки була інформація про його ймовірний арешт та позбавлення батьківських прав.

Як повідомляє білоруське видання TUT.by, колишній конкурент Олександра Лукашенко виїхав до Росії.

“Ми отримали інформацію з достовірних джерел, що мого чоловіка планують затримати за надуманими обставинами. Ми не знали, що це за обставини, але два дні тому прокуратура прийшла в школу, де вчаться мої діти, і просила вчителів написати заяви. Як я розумію, вони запустили процес щодо позбавлення мене батьківських прав. Саме тому ми прийняли рішення, що ми вивозимо Валерія і дітей з території Білорусі, тому що ми бачимо реальну загрозу і небезпеку”, – розповіла Вероніка Цепкало.

Вона зазначила, що сама поки лишається у Білорусі.

Зазначається також, що нещодавно своїх дітей із Білорусі вивезла кандидатка у президенти Світлана Тихановська.

Вибори президента Білорусі призначені 9 серпня.
Центральна виборча комісія Білорусі відмовила в реєстрації Валерія Цепкала (засновника Білоруського парку високих технологій) кандидатом у президенти. Також ЦВК РБ усунула від виборів іншого потенційного основного конкурента Лукашенка – банкіра Віктору Бабарико. Його арештували разом із сином. після цих відмов у країні посилився протестний рух.
Крім того, в Білорусі тримають під арештом популярного блогера Сергія Тихановського, який збирався позмагатися за президентське крісло.
Дружина Тихановського Світлана зареєструвалася кандидатом у президенти замість чоловіка та збирає мітинги на свою підтримку.
65-річний Олександр Лукашенко керує країною вже 25 років. Досі жодні президентські вибори після його приходу до влади у 1994 році не були визнані вільними і справедливими на міжнародному рівні.

Читайте також:
Лідер протестного руху в Білорусі Тихановський був в окупованому Криму і прославляв “русский мир”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна