Україна розмістила євробонди-2033 на 2 млрд доларів під 7,25%, – ЗМІ

 

Україна розмістила єврооблігації з погашенням у березні 2033 року на $2 млрд під 7,25% річних.

Про це повідомили російському “Інтерфаксу” джерела в банківських колах, інформує в четвер, 23 липня, агенція “Інтерфакс-Україна“.

Початковий орієнтир прибутковості випуску становив приблизно 7,75%, потім він був знижений до майже 7,5%. Фінальний орієнтир був встановлений у діапазоні 7,25-7,35%.

Паралельно Україна викуповує обігові євробонди з погашенням у 2021 і 2022 роках на суму до $750 млн. Їх можна обміняти на нові папери, відповідні заявки приймалися до четверга включно, а розрахунки намічені на 28 липня.

Організаторами угоди виступають Goldman Sachs і J.P. Morgan.

Офіційна інформація про підсумки розміщення очікується у четвер увечері або у п’ятницю.

Зазначається, що це друга спроба України розмістити доларові євробонди за місяць. Попереднє розміщення єврооблігацій України відбувалося 1 липня, інвесторам було запропоновано 12-річний випуск. Підсумковий обсяг розміщення мав становити $1,75 млрд, прибутковість за підсумками збору заявок була визначена на рівні 7,3%. Однак ця угода була скасована в останній момент на тлі відставки голови Нацбанку Якова Смолія. Але з другої спроби Україні вдалося позичити більше і за нижчою ставкою.

“Новий” попит (тобто без урахування пред’явлених до викупу паперів) на євробонди України становить понад $6,3 млрд, на початку липня він був трохи вищим, але загалом зіставний – 7,5 млрд доларів.

Читайте також:
Ексголова НБУ Смолій розповів деталі зустрічі з Зеленським напередодні відставки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна