У Києві суд відпустив ветерана Погребиського на поруки

 

У четвер, 23 липня, Печерський районний суд міста Києва обрав учасникові російсько-української війни, бійцеві 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, волонтеру й громадському активісту Олександрові Погребиському запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів.

Як передає “Новинарня“, на поруки Погребиського взяли народні депутати від “Європейської солідарності” – Петро Порошенко, Михайло Забродський, Мустафа Джемілєв, Ростислав Павленко, Ніна Южаніна та ін.

“Я дуже вдячний всім, хто прийшов сьогодні сюди. Ми разом у тяжкі часи виборюємо і захищаємо незалежність України, яку чинна влада і різні “опезежешники” намагаються звести на ніт. Вони зараз мають чітко чути сигнал – цього не буде, поки є активні громадяни і Збройні сили України. Ми кожну хвилину готові стати на захист своєї держави, її суверенітету. Є ганебні політики, як Олег Волошин, що вважають, наче “ніякого суверенітету немає”. Кожен з вас, хто був на фронті, кожен, хто допомагав військовим знає, що суверенітет є, завдяки ЗСУ, завдяки тій політиці, яка проводилася останні шість років. Ми витримали натиск російської навали, ми вистояли і вберегли демократію, суверенітет і незалежність. А ті посіпаки, які затримали мене та другого хлопця, ще відповідатимуть за свою незаконну діяльність”, – сказав Погребиський.

Сьогодні також запобіжний захід суд має обрати іншому затриманому – Ігорю Чепкасову за те, що він начебто облив зеленкою народного депутата від “Опозиціної платформи – за життя” Олега Волошина.

На підтримку учасників російсько-української війни Погребиського і Чепкасова під Печерським судом сьогодні проходить акція.

Як інформувала “Новинарня“, ветеран АТО, громадський діяч Олександр Погребиський 21 липня був лише свідком того, як облили зеленкою нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” Олега Волошина, після чого той ударив в обличчя іншого учасника подій. Однак поліція затримала Погребиського, і утримувала його під вартою до обіду 23 липня.
Тоді разом із Волошиним від зеленки постраждав і нардеп від “Слуги народу” Євген Шевченко.

Підставою для облиття зеленкою нардепа з “ОПЗЖ” Олега Волошина стала його заява в парламенті про “відсутність суверенітету” в Україні.

Читайте також:
“Кінська за**па”: під час акції на захист української мови поліцейський облаяв і травмував волонтерку Аліну Михайлову. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна