“Кінська за**па”: під час акції на захист української мови поліцейський облаяв і травмував волонтерку Аліну Михайлову. ВІДЕО

 

Волонтерка, доброволець-парамедик Аліна Михайлова, яка також працює помічницею народної депутатки від “Голосу” Олександри Устінової, постраждала під час сутичок з правоохоронцями під Верховною Радою на акції “Руки геть від мови!” в п’ятницю, 17 липня.

Про це Устінова повідомила у фейсбуці.

“Це зробили представники поліції, додатково обізвавши її “кінською за**пою”. Дівчину, яка пройшла всю війну, створивши з нуля медичну службу для добровольчого підрозділу. Дівчину, яка живе цією країною і не раз ризикувала життям на фронті заради України”, – написала народна депутатка і опублікувала фотографію, де видно подряпані руки Михайлової.

Устінова розповіла, що на прохання надати документи, правоохоронці сказали, що їм “все одно” і “нічого показувати вони їй не мають”.

Аліна Михайлова зазначила, що поліцейський “виривав з рук реманент для акції, чим завдав їй шкоди”. Волонтерка несла гілки дерев під будівлю парламенту для імпровізованої ватри, яку влаштували з димом фальшфаєрів.

Фото: Facebook/Олександр Іванов

Поліцейського-нападника встановили – це Микола Барма.

“Дякую #мояноваполіція та особисто керівництву МВС за реформи Антонові Геращенку, передайте подяку за сумлінну працю Бармі Миколі Володимировичу та високоінтелектуальний спосіб спілкування”, – іронізує Устінова.

“Коли “людей у формі” оточують десятки журналістів і сотні спраглих справедливості людей, вони не такі сміливі. А опинившись наодинці з дівчиною, раптом вирішили, що можуть компенсувати свою нереалізованість за її рахунок”, – прокоментувала ситуацію Аліна Зотько, помічниця нардепа, голови фракції “Голос” Сергія Рахманіна.




Як інформувала “Новинарня“, 16 та 17 липня під парламентом відбувалися акції на захист української – “Руки геть від мови!” .
Люди протестували проти законопроєкту “слуги народу” Максима Бужанського, що може повернути в заклади освіти російськомовне навчання.

Читайте також:
150 років триває ця історія знущань над україномовними інтелігентськими дітьми Києва, 150 років, – Мирослава Барчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна