У Києві підпалили будинок антикорупційного активіста Шабуніна. ФОТО

доповнено

Голова громадської організації “Центр протидії корупції” Віталій Шабунін заявив про умисний підпал його будинку в Києві. Поліція почала розслідування саме за фактом підпалу.

Відповідний допис зі світлинами антикорупційний активіст розмістив у фейсбуці вранці у четвер, 23 липня.

На фото видно, що внаслідок пожежі сильно постраждав дах будинку, також вогонь вплинув на внутрішні приміщення. Займання гасили пожежники.

Фото: ФБ Віталій Шабунін

“На фото – мій підпалений сьогодні вночі дім. Ніхто не постраждав: нас з дітьми не було, а батьки встигли вибігти. Дякувати Богу, сусідка почула вибух і побачила, як спалахнув вхід”, – написав Шабунін.

За його словами, адреса будинку: 16-та вулиця Ентузіастів, 4 (15 хв. від станції метро “Славутич”).

“Запрошую журналістів побачити все на власні очі сьогодні о 13:00. Хочемо вкотре нагадати про неспроможність влади захистити громадських діячів”, – зазначив активіст.

Шабунін “для аваковських експертів” зазначив, що кілька тижнів тому газова служба перевіряла лічильник і всі газові з’єднання.

“Як християнин благословляю виконавців і замовників. Останнім дякую за мотивацію працювати ще більше”, – додав він.

Поліція Київської області відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне знищення або пошкодження майна за фактом займання будинку в селі Гнідин Бориспільського району Київської області, де мешкає Шабунін.

“Слідчі Бориспільського відділу поліції за процесуальним керівництвом місцевої прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від трьох до десяти років”, – йдеться в повідомленні на ФБ-сторінці ГУ НП Київщини.

За цим фактом розпочато досудове розслідування. Поліція встановлює осіб, причетних до вчинення кримінального злочину.

У Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Києві повідомили, що внаслідок пожежі в приватному будинку за адресою, яка збігається із зазначеною Шабуніним, згоріло і розібрано 70 кв. м конструкцій даху.

Читайте також:
У МВС створили новий таємний департамент поліції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна