У МВС створили новий таємний департамент поліції

 

У Нацполіції з’явився Департамент захисту інтересів суспільства і держави. Однак інформацію про його структуру, кількісний склад, функції і повноваження правоохоронці засекретили.

Про це в понеділок, 25 травня, повідомив Центр протидії корупції з посиланням на відповідь на сапит запит.

“На запит Центру протидії корупції у Нацполіції відповіли, що у її складі створено новий підрозділ – Департамент захисту інтересів суспільства і держави. Ні його функції, ні повноваження, ні структура не розкриваються”, – заявляють в ЦПК.

У відповіді вказали, що відомості про структуру, загальну чисельність, завдання і функції Департаменту “становлять службову інформацію”.

За словами голови правління ЦПК Віталія Шабуніна, під “інтересами суспільства та держави може бути все, що заманеться Авакову”.

Він припускає, що поліція вирішила “продовжити тиснути на бізнес та економіку, але вже без Департаменту захисту економіки, на ліквідації якого так піарилися, а за допомогою нового підрозділу”.

За даними ЦПК, новий департамент “успадкував функції економічного”, але покриватиметься “службовою інформацією”.

Читайте також:
Стріляли над головою, били у протигазі: на Київщині двох поліцейських затримали за підозрою в зґвалтуванні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна