Міськрада Дрогобича на Львівщині висловила недовіру “слузі народу” Оресту Саламасі

 

У Львівській області депутати Дрогобицької міської ради на сесії у четвер, 23 липня, звернулися до парламенту про відкликання народного депутата від “Слуги народу” Ореста Саламахи через його бездіяльністю на окрузі.

Про це інформує Zaxid.net.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма зазначив, що таким чином депутати підтримали ініціативу дрогобичан та задекларували свою політичну позицію.

За рішення проголосували 25 міських депутатів з різних фракцій – майже всі присутні на сесії. Загальний склад Дрогобицької міськради – 36 обранців.

“Якщо би був референдум, то 99,9% усіх дрогобичан висловилися би за недовіру Саламасі. Пропонуємо відкликати народного депутата. Люди обурені, відповідна петиція зібрала голоси за один день”, – заявив Кучма.

Орест Саламаха. Фото: “24 канал”

Перед тим на порталі міста у Єдиній системі місцевих петицій з’явилася електронна е-петиція про висловлення недовіри Оресту Саламасі, яка за день зібрала 68 із 65 необхідних для розuляду міськрадою підписів мешканців міста.

Дрогобицькі депутати пояснили своє рішення тим, що нардеп Орест Саламаха, зокрема, проігнорував офіційне запрошення прийти на сесію міськради, де розглядалися нагальні для регіону проблеми, та не прийшов пояснити свою позицію щодо важливих для країни питань, як от ринку землі.

Окрім того, за словами міського голови Дрогобича, нардеп не сприяв тому, щоб місто отримало кошти з держбюджету на соціально-економічний розвиток.

Тому Дрогобич не отримав жодного фінансування і навіть гроші, призначені на будівництво стадіону, були перерозподілені на інші виборчі округи.

Як відомо, 29-річний Орест Саламаха пройшов у 2019 році до Верховної Ради від партії “Слуга народу” на мажоритарному окрузі №121 (Дрогобич, Борислав, Трускавець і Дрогобицький район), набравши 19,76% голосів виборців.
Нещодавно Орест Саламаха потрапив в об’єктиви фотографів, коли задрімав просто під час засідання Верховної Ради.

Читайте також:
“Слуги народу” читають телеграм-канали, які ймовірно адмініструються з РФ, – ЗМІ

Скандальний нардеп зі “Слуги народу” фінансово підтримав Шарія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна