Вищий антикорсуд виніс вирок судді-хабарнику Целуху з Одеси – 7 років позбавлення волі

 

Вищий антикорупційний суд оголосив обвинувальний вирок у справі судді Малиновського районного суду міста Одеси, обвинуваченого в отриманні 2,5 тис. доларів неправомірної вигоди за потрібне рішення – 7 років позбавлення волі.

Про рішення ВАСУ в середу, 22 липня, інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За нашими даними, йдеться про суддю Малиновського райсуду Одеси Анатолія Целуха.

“Встановлено, що зазначений суддя з 2017 року розглядав позов жителя міста до одного з підприємств про визнання недійсним рішення про виділення квартири працівнику цього підприємства, а третьою особою на стороні відповідача був залучений власник квартири”, – повідомляє САП.

Раніше аналогічний позов, але іншого позивача, вже було розглянуто судами, зокрема Верховним Судом, і в його задоволенні було відмовлено.

Незважаючи на такі обставини, фактично протягом 1,5 років судовий розгляд цим суддею не провадився.

У березні 2020 року суддя запропонував представнику власника квартири надати йому неправомірну вигоду за прискорення розгляду цієї справи і прийняття в ньому позитивного рішення.

29 березня 2019 року прокурори САП спільно з оперативними працівниками Служби безпеки України та детективами НАБУ задокументували факт отримання суддею 2,5 тис. доларів неправомірної вигоди.

Пресслужба ВАСУ не називає суд, але того дня в НАБУ інформували про затримання на хабарі судді Малиновського районного суду міста Одеси. Про те, що це Анатолій Целух, писали місцеві ЗМІ. Також це засвідчує фото СБУ зі сценою викриття.

“Суд зваживши на докази, зібрані в рамках досудового розслідування, визнав суддю винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України, і призначив покарання у вигляді 7 років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 3 роки з конфіскацією майна”, – зазначили в САП.

Вирок набуває чинності через тридцять днів з дня його проголошення, якщо не будуть внесені апеляційної скарги.

Читайте також:
Антикорупційний суд арештував експомічницю міського голови Одеси Труханова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна