Під обстрілом у районі Павлополя загинув 19-річний морпіх Артем Козій

доповнено

Стало відомо ім’я українського військовослужбовця, який загинув унаслідок бойових дій у вівторок, 21 липня, на півдні Донецької області. Це Артем Козій із 1 обмп 36-ї бригади морської піхоти ВМС ЗСУ.

Про особу полеглого ввечері цього дня повідомив Український мілітарний портал.

“Сьогодні 21 липня неподалік Павлополя загинув морський піхотинець матрос Козій Артем Євгенійович з 1-го окремого батальйону морської піхоти”, – йдеться в повідомленні.

19-річний юнак – із міста Южноукраїнськ Миколаївської області.

Раніше пресцентр штабу ОС поінформував, що “один із військовослужбовців, який сьогодні був поранений в районі населеного пункту Павлопіль, на жаль, помер в лікувальному закладі від отриманих осколкових поранень”.

У вечірньому зведенні пресцентру ОС ішлося про те, що на Донеччині “неподалік населеного пункту Павлопіль противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів”.

За підрахунками “Новинарні“, загиблий Артем Козій – восьма бойова втрата Об’єднаних сил з початку липня.

8 липня від кулі снайпера поблизу Новозванівки на Луганщині загинув солдат Олег Шило із 30 омбр.

10 липня під мінометним обстрілом у Попаснянському районі Луганщини загинув лейтенант Тарас Матвіїв із 24 омбр.

13 липня внаслідок обстрілу біля села Славне Мар’їнського району на Донеччині загинув військовослужбовець 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ солдат Євген Чумаченко. 

13 липня внаслідок підриву на вибуховому пристрої в “сірій зоні” під Зайцевим на Донеччині під час виконання бойового завдання загинув командир розвідувального взводу 35 обрмп лейтенант Дмитро Красногрудь.

13 липня внаслідок обстрілу групи армійців ЗСУ, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого Красногрудя, загинув військовий медик зі складу 137 обрмп 35-ї бригади морської піхоти ЗСУ Микола Ільїн.

Того ж дня під Зайцевим унаслідок віроломного обстрілу дістав поранення неназваний сержант-розвідник зі складу евакуаційної групи 137 обрмп. Він залишився в “сірій зоні” і помер від ран.

20 липня біля селища Шуми під Горлівкою на Донеччині від кулі снайпера загинув старший матрос 503-го батальйону морської піхоти Василь Кравченко.

Читайте також:
Російські окупанти вчинили наругу над тілом загиблого на Донеччині медика Миколи Іліна, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна