Рада прийняла за основу законопроєкт про “інвестнянь”

 

Верховна Рада у вівторок, 21 липня, прийняла за основу законопроєкт про держпідтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями №3760.

Як передає “Економічна правда”, за відповідне рішення проголосували 244 депутати.

Законопроєкт має закріплювати гарантії інвестора через укладання прямого договору з урядом України на 15 років. Інвестору призначатимуть менеджера, уповноваженого на супровід у процесі підготовки та реалізації проекту.

Окрім цього планується надання додаткових пільг – звільнення від сплати податку на прибуток, звільнення від сплати мита та ПДВ при ввезенні в Україну нового устаткування чи обладнання.

Також законопроєкт спростить надання у користування земельних ділянок, необхідних для реалізації проекту.

Будівництво чи реконструкція суміжної інфраструктури буде відбуватися за рахунок держави (автомобільні шляхи, електричні та газові, тепло-, водо- мережі, інженерні комунікації тощо).

Загальний обсяг державної підтримки буде становити до 30% від суми інвестицій у проект.

Законопроєкт підтримуватиме українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких становить мінімуму 30 мільйонів євро.

Також інвестори мають створити щонайменше 150 нових робочих місць із середньою заробітною платою працівників не менш як на 15% вищою за середню заробітну плату у відповідній сфері в регіоні.

Строк реалізації проєкту має становити п’ять років, термін дії спеціального інвестдоговору з урядом – 15 років.

Нагадаємо, на початку року тодішній очільник уряду Олексій Гончарук розповів, чи надаватиме уряд “менеджера-няню” інвестору з РФ.

Читайте також:
Рада прийняла закон, що знижує “зелені” тарифи

В Україні інвесторам потрібний чесний суд, а не няні чи охоронці, – посол Німеччини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна