В Україні інвесторам потрібний чесний суд, а не няні чи охоронці, – посол Німеччини

 

Надзвичайна і Повноважна посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен розповіла про очікування німецьких інвесторів від України.

Як передає “Новинарня” у п’ятницю, 14 лютого, про це дипломатка розповіла в інтерв’ю “Громадському”.

Зокрема, пані Фельдгузен підтвердила зацікавленість до України з боку німецьких інвесторів:

“Зацікавленість дійсно є, але всі чекають, що буде далі. Наприклад, із судовою реформою. Для інвесторів, насамперед, дуже важливо бути спроможними захистити свої інтереси в судах. Друге – це загальні макроекономічні індикатори”, – зазначила вона.

Пані посол згадала про перший інвестпроєкт із купівлі німецькою фармацевтичною компанією заводу в Білій Церкві наприкінці минулого року.

“Сьогодні говорять про няню, раніше Кличко говорив про бодігардів. Нашим інвесторам не потрібні ні няні, ні бодігарди (охоронці, – “Н”). Їм потрібні незалежні суди. Тут вже є дві тисячі німецьких фірм, і вони успішно працюють. І вони можуть отримати хороші сигнали, що тут щось відбувається і сюди потрібно приїжджати”, – пояснила вона.

Як писала “Новинарня“, раніше президент України Володимир Зеленський заявив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, що українська влада підготувала програму “Investment nanny”, щоб стимулювати іноземні компанії інвестувати в Україну.

Читайте також:
У Німеччині підприємця підозрюють у поставках військового обладнання Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна