У Німеччині підприємця підозрюють у поставках військового обладнання Росії

 

Генпрокуратура Німеччини  у середу, 12 лютого, видала ордер на арешт німця, якого підозрюють у порушенні ембарго на поставки військового устаткування і обладнання подвійного призначення до Росії.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури, оприлюдненому на офіційному сайті, інформує “Європейська правда”.

Підозрюваного, якого називають Александром С., співробітники митного управління кримінальної поліції арештували у вівторок у місті Аугсбург. Слідчі обшукали його квартиру та приміщення компанії, керівником якої він є.

Вважається, що німецький громадянин всупереч санкціям ЄС доставляв верстати кінцевому військовому споживачеві в Росії. Аби приховати, кому вони призначені, Александр С. вів справи через різних підставних покупців і приховував призначення товару.

У період з січня 2016 по січень 2018 року він здійснив сім незаконних поставок загальною сумою приблизно 8 мільйонів євро.

Усі поставлені верстати призначені для використання у військових цілях та включені у перелік ЄС товарів подвійного призначення, заборонених для експорту в Росію.

У 2014 році Євросоюз схвалив так звані секторальні санкції щодо Росії, щоб змусити Москву змінити політику щодо України. ЄС ввів ембарго на торгівлю зброєю з Росією і обмежив експорт товарів подвійного призначення.

Читайте також:
У США затримали неонацистів, які готували теракти. Є слід Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна