У США затримали неонацистів, які готували теракти. Є слід Росії

 

У Сполучених Штатах заарештували ексрезервістів Збройних сил Канади та двох інших чоловіків, які пов’язані з расистською групою “База”, коли вони готували теракт під час мітингу проти зброї у Вірджинії.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 24 січня, пише видання “Associated Press”.

Зазначається, що 27-річного громадянина Канади Патріка Джордана Метьюса та 33-річного Брайана Марка Лемлі звинуватили в перевезенні вогнепальної зброї й боєприпасів з наміром вчинити кримінальний злочин. Також з ними був 19-річний Вільям Гарфілд Білбро з Дентона, штат Меріленд, якому можуть скасувати звинувачення за “перевезення і перебування іноземців”.

Видання стверджує, що всі вони були членами екстремістсько-расистського угруповання “База”.

За даними Федерального бюро розслідувань, “База” – група неонацистів, які діють як воєнізована організація, що оголосила війну меншин в США і за кордоном.

На відміну від інших екстремістських груп, “База” не орієнтована на пропаганду – замість цього група прагне об’єднати висококваліфікованих членів, щоб підготувати їх до актів насильства.

У розслідуванні видання “The Guardian” йдеться, що керівник групи – 46-річний Рінальдо Наззаро – американець італійського походження, що одружений на росіянці, проживає в РФ і певний час пропонував уроки англійської у Санкт-Петербурзі.

Назарро називав себе відставним співробітником ЦРУ та стверджував, що проходив службу в Росії та Афганістані.

За даними видання, державні органи та навіть деякі члени “Бази” переконані, що Назарро є російським шпигуном.

Як інформувала “Новинарня“, у Болгарії трьох росіян звинувачують у спробі отруєння бізнесмена.

Читайте також:
Російські хакери і тролі впливали на вибори у США в 2016 році, – ЦРУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна