Російські хакери і тролі впливали на вибори у США в 2016 році, – ЦРУ

 

Колишній директор Центрального розвідувального управління США Джон Бренан заявив, що російське втручання у вибори президента США 2016 року змінило думку виборців.

Про це у четвер, 31 жовтня, повідомляє “Радіо Свобода”.

Під час виступу перед Національним пресклубом у Вашингтоні Бренан заявив, мовляв, “особисто впевнений, що ці російські зусилля змінили думку хоча б одного виборця”.

Водночас він зазначив, що ЦРУ не оцінювало російський вплив кампанії на голосування, тому Бренан не зміг назвати точну кількість американців, які піддалися цьому.

“Чи був це один виборець, чи мільйон виборців, я не знаю”, – зауважив він.

Бреннан обіймав посаду директора ЦРУ в адміністрації президента Барака Обами в період з 2013 по 2017 роки.

Кілька офіційних розслідувань дійшли висновку, що російські хакери та тролі стояли за кампанією впливу на громадську думку американців через різні канали напередодні виборів 2016 року.

Кремль незмінно заперечує втручання у вибори за кордоном.

Згідно з опублікованою минулого року комітетом з розвідки Сенату США розсекреченою частиною доповіді, підготовленою за участю Центрального розвідувального управління, Федерального бюро розслідувань та Агентства національної безпеки, Кремль втручався в перебіг президентських виборів у США в 2016 році.

Читайте також:
США евакуювали з Росії свого агента через загрозу його викриття Трампом, – CNN

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна