МОЗ ініціює кадрові зміни в керівництві Львівської ОДА через незадовільну ситуацію з коронавірусом

 

Міністерство охорони здоров’я ініціює кадрові зміни у керівництві Львівської облдержадміністрації, оскільки там не виправили помилки, на які вказувало міністерство.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу в суботу, 18 липня.

Міністр нагадав, що в червні відвідував Львівську область, яка вже протягом тривалого часу є лідером за кількістю нових випадків коронавірусу.

“У нас була жорстка конструктивна розмова по всіх проблемних питаннях. Були поставлені відповідні завдання щодо виправлення ситуації, був даний відповідний термін”, – наголосив Степанов.

Він повідомив, що по завершенні цього терміну направив на Львівщину комісію МОЗ. І коли ця комісія відзвітувала про результати перевірки, вони виявилися незадовільними.

“Багато чого не просто не було виправлено, а навіть не звернули увагу на виправлення цих ситуацій. Тому буде зроблено відповідне подання щодо звільнення тих чи інших людей вже безпосередньо керівництвом Львівської ОДА”, – зауважив очільник МОЗ.

Кадрові зміни у Львівській області через рекордну захворюваність на COVID-19 Степанов анонсував ще 22 червня.

Відтоді ситуація не змінилася: станом на ранок 18 липня Львівщина посідає перше місце серед регіонів за кількістю інфікованих (загалом 7891 випадок з початку пандемії, з них 1326 людей одужало і 207 – померли) та не відповідає критеріям для послаблення карантинних заходів.

Попри це, з 14 липня у Львівській області карантин було послаблено: зокрема, відновили роботу дитячі садочки, хостели, санаторії та бази відпочинку, а також розважальні заклади, ресторани, кафе, бари й заклади культури, окрім кінотеатрів та театрів (при цьому в обласному центрі відкрилися й вони).

Читайте також:
На Львівщині виявили за добу майже 200 випадків зараження COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна