На Львівщині послабили карантин: відкриваються дитсадки, бази відпочинку й санаторії

 

Львівська область вже тиждень перебуває в рамках показників, що дозволили послабити карантинні обмеження.

Про це у вівторок, 14 липня, повідомив начальник департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис, передає “Укрінформ”.

“Рішення, щодо послаблення карантину приймається колегіально на комісії ТЕБ і НС. Ми проголосували “за” на основі того, що є міністерські параметри, які дозволяють це зробити. По-перше, це заповнення кількості ліжок, по-друге, це кількість проведення тестувань, а ми проводимо більше 115% і виявлення – 8,36% (менше норми). Коли говорити про кількість виявлених інфікованих, то вона відображається в абсолютних числах, а якщо зробити перерахунок на 100 тис. населення, то ми бачимо, якщо 147 пацієнтів на 2,5 млн, і 100 чоловік на область, в якій населення мільйон. Ситуація гірша там, де менша кількість населення. Ці показники є об’єктивними, вони визначені Кабміном, і за ними Львівська область вже тиждень як у рамках, де дозволено проводити певні послаблення”, – розповів Чемерис.

Відсьогодні у Львівській області відновлюють роботу дитячі садочки, хостели, санаторії та бази відпочинку, а також розважальні заклади, ресторани, кафе, бари, заклади культури, окрім кінотеатрів та театрів.

За словами Чемериса, моніторингові групи перевірятимуть дотримання всіх правил карантину.

Нагадаємо, натомість в Одесі нещодавно посилили карантинні обмеження.

Читайте також:
COVІD-19 в Україні: кількість одужалих за добу більша, ніж число нових інфікованих. ДИНАМІКА

Психологічна перемога над карантином: поради фахівців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна