На Донеччині попрощалися з розвідником морської піхоти Дмитром Красногрудем. ФОТО

 

У Лимані на Донеччині в останню путь провели морського піхотинця лейтенанта Дмитра Красногрудя з позивним “Мир”, який загинув під час виконання бойового завдання у районі населеного пункту Зайцеве.

Про це в п’ятницю, 17 липня, інформує пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

“Побратими в один голос розповідають, що за командиром були готові йти хоч на край світу, офіцер обожнював саперну справу і був взірцевим розвідником”, – йдеться в повідомленні.

Фото: пресцентр ООС

Офіцер захищав незалежність України майже з самого початку збройної агресії Росії на Донбасі.

Фото: пресцентр ООС

До служби в морській піхоті служив у 93-ій окремій механізованій бригаді ЗСУ “Холодний Яр” командиром розвідки мотопіхотного батальйону. Після закінчення контракту з бригадою через деякий час повернувся на службу і став командиром взводу 35-ї бригади морської піхоти.

Фото: пресцентр ООС

У 35-ій бригаді повідомили, що Дмитро отримав багаточисельні осколкові поранення несумісні з життям внаслідок спрацювання невідомого вибухового пристрою.

Як інформувала “Новинарня“, командир розвідувального взводу лейтенант Дмитро Красногрудь загинув унаслідок підриву на вибуховому пристрої в “сірій зоні” під Зайцевим, що поруч з окупованою Горлівкою, Зайцеве під час виконання бойового завдання 13 липня.

Того ж дня російські окупаційні війська із трьох сторін обстріляли групу армійців ЗСУ, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого офіцера. Унаслідок цього загинув ще один військовий – медик з евакуаційної команди.

Крім того, ще одного військовослужбовця, сержанта, було важко поранено, один – отримав бойове травмування.

14 липня стало відомо про евакуацію загиблого офіцера на бік ОРДО.
15 липня тіло комвзводу було передане українській стороні на КПВВ “Майорськ”.

Читайте також:
“Війна без правил повернулася”. Репортаж з-під Зайцевого, де росіяни підло порушили Женевську конвенцію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна