Український інститут оприлюднив стратегію на п’ять років

 

Український інститут, що представляє українську культуру у світі та формує позитивний імідж України за кордоном, опублікував середньострокову стратегію.

Про це “Новинарні” повідомили 14 липня в пресслужбі Інституту.

“П’ятирічна стратегія Українського інституту на 2020-2024 роки недарма з’являється не в перші місяці, а напередодні другої річниці від початку нашої роботи. Будь-яке стратегування – кропіткий і тривалий процес, особливо для інституції, що розвиває відносно новий вимір державної політики України – культурну дипломатію”, – заявив генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко.

“Цей документ є підсумком низки публічних і внутрішніх стратегічних сесій, відкритих дискусій, ознайомчих поїздок, кабінетних досліджень, а також сотень зустрічей, розмов та консультацій. У ньому ж зосереджений практичний і різноплановий досвід команди Українського інституту”, – зазначив Шейко.

Ознайомитися зі стратегією Українського інституту на 2020-2024 роки
можна за посиланням: ui.org.ua/strategy2020-2024

Український інститут — державна установа України, заснована Кабінетом Міністрів України у 2017 році. Належить до сфери управління МЗС України.
Повноцінно розпочав свою діяльність влітку 2018 року, після призначення на посаду генерального директора Володимира Шейка.

Місія інституту – зміцнення міжнародної і внутрішньої суб’єктності України через можливості культурної дипломатії.

Функції – започаткування регулярних форматів презентації України за кордоном (мультидисциплінарні та тематичні фестивалі з української тематики, мовні, культурні річні ініціативи); проведення та підтримка заходів і програм за кордоном, спрямованих на інформування іноземних аудиторій про культурне та суспільно-тематичне життя; розвиток громадянського суспільства, туристичний та освітній потенціал, можливості та перспективи співпраці з Україною.

Робота Українського інституту розподілена за секторами: кіно, музика, візуальне мистецтво, література, перформативні мистецтва, академічні проєкти та програми, іміджеві проєкти та програми, розвиток культурної дипломатії та дослідження.

Читайте також:
МЗС представило керівництво новоствореного Українського інституту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна