МЗС представило керівництво новоствореного Українського інституту

 

Генеральним директором Українського інституту обраний Володимир Шейко, а головою наглядової ради – Ірина Подоляк, народна депутатка від “Самопомочі”.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкіно у “Фейсбуці” в середу, 9 травня.

“Кілька днів тому вперше мав задоволення зустрітися з членами наглядової ради Українського інституту. Вітаю Володимира Шейка з перемогою в конкурсі на генерального директора, а Ірину Подоляк – з обранням головою наглядової ради інституту”, – написав міністр.

Клімкін зазначив, що перед командою інституту поставлене амбітне завдання: щоб Український інститут відбувся, як свого часу відбулися Британська рада або Гете-інститут.
“Щоб Україну бачили і впізнавали в світі, щоб наша країна закріпилася в масовій свідомості іноземців емоційно, на рівні художніх образів і духовних асоціацій”, – написав він.

За словами голови МЗС, досягнення цієї мети залежить від спільної роботи команди Інституту, команди МЗС України, наглядової ради, українських посольств, професійного співтовариства, ЗМІ та інших людей та інституцій залучених в процес.

Як інформувала “Новинарня“, в лютому 2017 року стало відомо, що Міністерство закордонних справ України пропонує створити Український інститут – установу з представництвами у різних країнах світу задля презентації країни за кордоном, на кшталт “Альянс Франсез” у Франції, “Гете-інституту” в Німеччині, “Брітіш каунсіл” тощо.

Мета створення Інституту – розуміння сучасної України і зростання довіри до України у міжнародному інтелектуальному і культурному середовищі, заявляв глава МЗС Павло Клімкін.

Український інститут задуманий як державна установа, афільована з МЗС, але формально його діяльність не підпадатиме під відомчу конвенцію про дипломатичні відносини.
Фінансуватимуть його роботу частково із державного бюджету, частково – із грантових і благодійних коштів.

У червні 2017 року Кабінет Міністрів схвалив створення державної установи “Український інститут”, віднісши її до сфери управління МЗС.

У січні 2018 року МЗС оголосив конкурс на посаду директора Українського інституту.  Переможцем став фахівець із менеджменту культури, маркетингу і комунікацій, керівник програм з мистецтва в British Council Україна Володимир Шейко.

20 квітня міністр закордонних справ затвердив склад наглядової ради Українського інституту.

До неї увійшли: заступник глави МЗС Василь Бондар, держсекретар Мінінформполітики Артем Біденко, директор європейських проектів ГО “Інтерньюз-Україна” Володимир Єрмоленко, письменник Сергій Жадан, перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець, директор Національного центру Олександра Довженка Іван Козленко, президент фестивалю “Джаз Коктебель” Лілія Млинарич, директор БО “Благодійний фонд громадської дипломатії” Антон Найчук, гендиректор НКМК “Мистецький арсенал” Олеся Люта-Островська, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань культури та духовності Ірина Подоляк, режисер, директор ДП “Кримський дім” Ахтем Сеїтаблаєв, режисер Владислав Троїцький, перший заступник міністра культури Світлана Фоменко.

Секретарем ради призначено Руслану Ліннік (перший секретар відділу культурної дипломатії управління публічної дипломатії МЗС).

Читайте також:
Один із перших Українських інститутів відкриють в Австрії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна