Один із перших Українських інститутів відкриють в Австрії

 

У Відні буде відкрито один із перших Українських інститутів. Це стало можливим завдяки підписанню угоди про співробітництво між Австрією та Україною в освітній і культурній сфері, яке відбулося 14 березня Києві.
Про сказав президент Петро Порошенко в коментарі ЗМІ по завершенні переговорів із федеральним президентом Австрійської Республіки Александером Ван дер Белленом.

“Цією угодою відкриваються нові можливості для співпраці між нашими вищими навчальними закладами і установами. Зокрема, угода передбачає відкриття у Відні одного із перших філіалів Українського інституту”, – сказав Порошенко, якого цитує прес-служба АП.

Глава держави повідомив, що за його дорученням Міністерство закордонних справ України розробило абсолютно нову концепцію “Українського інституту”.

“Мені приємно констатувати, що один з перших «Українських інститутів», пані посол це може підтвердити, відкривається саме у Відні. І ці інститути будуть забезпечувати культурну присутність України в Європейському Союзі і в Австрії, зокрема”, – сказав він.

“На мою думку, це один із найбільш ефективних містків, які ми можемо будувати для повернення України і українців в щиру і гостинну європейську родину”, – додав Порошенко.

Як інформувала “Новинарня“, в лютому 2017 року стало відомо, що Міністерство закордонних справ України пропонує створити Український інститут – установу з представництвами у різних країнах світу задля презентації країни за кордоном, на кшталт “Альянс Франсез” у Франції, “Гете-інституту” в Німеччині, “Брітіш каунсіл” тощо.

Мета створення Інституту – розуміння сучасної України і зростання довіри до України у міжнародному інтелектуальному і культурному середовищі, заявляв глава МЗС Павло Клімкін.

Український інститут задуманий як державна установа, афільована з МЗС, але формально його діяльність не підпадатиме під відомчу конвенцію про дипломатичні відносини.
Фінансуватимуть його роботу частково із державного бюджету, частково – із грантових і благодійних коштів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна