Кабмін підвищив зарплати медикам – з осені, з коронавірусного фонду

 

Уряд України ухвалив рішення щодо підвищення заробітних плат та виплат медичним працівникам із 1 вересня.

Таке рішення затвердили на засіданні Кабміну в середу, 15 липня, повідомляє УНІАН.

“Ми зробили розрахунки, отримали відповідну суму – близько 7,4 млрд грн – для того, щоб ми забезпечили підвищення заробітної плати, починаючи з 1 вересня”, – пояснив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Ресурс для виплат візьмуть із “коронавірусного” фонду.

За словами глави МОЗ, рішення уряду “дозволить виділити Міністерству охорони здоров’я на безповоротній основі з Фонду боротьби із гострою респіраторною хворобою кошти для забезпечення виплат, доплат медичним та іншим працівникам з метою підвищення оплати цих працівників”.

Фонд боротьби з COVID-19 було створено у квітні, коли Верховна Рада прийняла зміни до державного бюджету на 2020 рік – фактично секвестр інших видатків, щоб отримати 65 млрд грн на подолання коронавірусної епідемії та її наслідків.
24 квітня Кабінет Міністрів затвердив рішення щодо виплати доплат медикам, які лікують хворих COVID-19, в розмірі до 300% зарплати.

У травні Національна служба здоров’я України уклала угоди з лікарнями, згідно з яким медики отримувати надбавки за роботу з інфікованими коронавірусом.
Надалі з Фонду боротьби з COVID-19 брали кошти на ремонт доріг, проведення місцевих виборів тощо.

Читайте також:
Медреформа працює: як та за які гроші зараз лікують і виявляють COVID-19

Захистити бійця невидимого фронту: як медики опинилися без грошей під час пандемії і при чому тут політика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна