Зеленський привітав Дуду з перемогою на виборах президента

 

Президент Володимир Зеленський привітав свого польського колегу Анджея Дуду з перемогою на виборах і запросив його в Україну.

Про це в понеділок, 13 липня, інформує пресслужба глави держави.

“Щиро вітаю пана президента з перемогою на виборах! Бажаю Польщі під вашим керівництвом подальших успіхів і процвітання. Запрошую Вас відвідати Україну з візитом для продовження нашої плідної співпраці. Разом ми сильніші!”, – йдеться у повідомленні від Зеленського.

Нагадаємо, у другому турі президентських виборів у Польщі, що відбулися 12 липня, чинний глава держави Анджей Дуда набрав 51,21% голосів, а його суперник, міський голова Варшави Рафал Тшасковський – 48,79%.

Такі дані за результатами опрацювання 99,97% протоколів о 8-й годині за місцевим часом оголосила національна виборча комісія (PKW).

Як відомо, вибори президента Польщі мали відбутися 10 травня, однак були відкладені через карантин у зв’язку з коронавірусом.

Ще на початку 2020 року, до того як у світі загалом і Польщі зокрема спалахнула “коронавірусна криза”, рейтинги Дуди були такими високими, що багато експертів прогнозували йому перемогу вже в першому турі планових виборів 10 травня.

Читайте також:
Правда про Білорусь і її вибори: письменник Олександр Ірванець очолив Білоруський інформаційний центр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна