У США внаслідок вибуху на десантному кораблі постраждали 20 людей

 

У понеділок, 13 липня, на десантному кораблі ВМС США USS Bonhomme Richard на військово-морській базі в Сан-Дієго стався вибух. Постраждали 20 людей.

Як інформує CNN, вибух пролунав через підвищення температури внаслідок пожежі.

За словами представника командування Тихоокеанського флоту США, контр-адмірала Філіпа Собека, пожежа почалася на нижній вантажній палубі, “на величезному відкритому місці, де зберігається багато морського обладнання і всього іншого”.

Собек заявив, що спеціалісти поки не визначили причину пожежі, але у первинних звітах вказувалося на надмірний тиск, коли відсік почав нагріватися.

Контр-адмірал додав, що на борту корабля немає боєприпасів.

Також він повідомив, що там розташовані близько мільйона галонів палива (понад 3700 тонн), але воно “набагато нижче” джерел тепла.

Пожежні команди та військові борються з вогнем, але пожежа ще не локалізована.

USS Bonhomme Richard – універсальний десантний корабель. Його призначення – транспортування і висадка десанту, а також надання йому авіаційної підтримки.

Читайте також:
Солдати зобов’язують: Трамп уперше з початку епідемії надягнув маску

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна