Солдати зобов’язують: Трамп уперше з початку епідемії надягнув маску

 

Президент США Дональд Трамп уперше за час пандемії коронавірусу надягнув захисну маску на публіці.

Це сталося під час візиту до поранених у національному військово-медичному центрі імені Волтера Ріда в місті Бетесда, штат Меріленд, у суботу, 11 липня, передає CNN.

“Я вирішив надягнути маску. Я вважаю, що коли ви перебуваєте в госпіталі, де розмовляєте з військовими, людьми, які щойно вийшли з операційної, то це якраз те місце, щоб носити маску. Я ніколи не був проти масок, але я вважаю, що для них є місце і час“, – сказав Трамп.

Таким чином, глава Білого дому вирішив надягнути маску вперше за кілька місяців публічного ігнорування такого засобу індивідуального захисту. Хоча йому радили це робити експерти з питань охорони здоров’я президентської адміністрації.

У квітні Дональд Трамп дав зрозуміти, що не носить маску на публічних зустрічах, бо вважає це несолідним.

“Знаєте, сидіти в Овальному кабінеті за прекрасним, великим столом “Резолют” і надягати маску, вітаючи при цьому президентів, прем’єр-міністрів, диктаторів, королів, королев… Навіть не знаю… Це не для мене”, – сказав тоді Трамп, додавши, що, можливо, передумає і надягатиме захисну маску.

Команда суперника Трампа на президентських виборах Джо Байдена відреагувала на рішення Трампа надягти маску. Представник ексвіцепрезидента Ендрю Бейтс заявивши, що Трамп “змарнував” чотири місяці, відштовхуючи людей від носіння масок та “політизуючи” цей крок, тоді як Байден “з самого початку слугував прикладом”.

За даними інфографіки Університету Джонса Гопкінса, станом на 09:00 12 липня у США лабораторно зафіксовано понад 3,247 млн випадків коронавірусної інфекції. Померли в 134,8 тис. людей, одужали – 995,5 тис.
За минулу добу у Штатах виявили 71 787 нових хворих (на 10 тис. більше, ніж напередодні), померли від ускладнень 849 людей.

Читайте також:
COVID-19 в Україні: число нових випадків помітно зменшилося проти минулих вихідних

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна