“Шансів немає”: глава МЗС про те, чи може Україна потрапити в “зелений список” на в’їзд до ЄС

 

Під час перегляду в Європейському Союзі “зеленого списку” держав у вівторок, 14 липня, в України немає шансів потрапити в нього.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю виданню “Сьогодні”, опублікованому в понеділок, 13 липня.

Ідеться про перелік країн із задовільною епідеміологічною ситуацією, мешканці яких мають право в’їжджати на територію ЄС на загальних підставах. Наразі Україна – в т. зв. “червоному списку”.

“У найближчий перегляд шансів немає. Тому що наші цифри (коронавірусної статистики – “Н”) зараз, м’яко кажучи, набагато гірші, ніж це потрібно. Але ми в МЗС зробили все, щоби допомогти МОЗ налагодити діалог з ЄС, увійти у внутрішні процедури і механізми взаємодії з ЄС, щоб українська сторона мала можливість надавати максимально динамічно повну інформацію не тільки про цифри, але і про ті заходи, які ми застосовуємо в Україні для боротьби з коронавірусом. А це теж дуже важливий критерій”, – сказав Кулеба.

Дипломат зазначив, що Україна поки що не відповідає базовому критерію: кількість хворих на 100 тисяч населення. Щоб потрапити в “зелений список”, потрібно мати таке саме, як у середньому по ЄС, або менше число хворих на 100 тисяч.

“За останніми даними, у нас цей показник становить 62. При тому, що в ЄС, наприклад, ця цифра – 16,3“, – зазначив Кулеба.

Як інформувала “Новинарня“, Європейський Союз не відкрив кордони для українців з 1 липня через різну динаміку поширення коронавірусу в Європі та в Україні.

Читайте також:
Хорватія більше не пускає українців без довідки про відсутність COVID-19: де здати ПЛР-тест у “Борисполі”

У МОЗ розповіли, як здати тест на коронавірус, щоб не проходити ізоляцію після закордону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.