Трамп офіційно повідомив Конгрес про те, що США почали процес виходу з ВООЗ

 

Президент США Дональд Трамп офіційно повідомив Конгрес про вихід Сполучених Штатів із Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Про відповідне рішення Білого дому написав у твітері сенатор-демократ Роберт Менендес.

“Конгрес отримав повідомлення про те, що глава США офіційно вивів країну зі складу ВООЗ у розпал пандемії. Було б несправедливо назвали відповідь Трампа на коронавірус просто хаотичною та непослідовною. Це не захистить життя чи інтереси американців – це залишить американців хворими, а Америку – самотньою“, – написав він.

Як повідомляє “Німецька хвиля” з посиланням на агенцію новин dpa, Сполучені Штати вже офіційно повідомили про свій вихід із ВООЗ Організацію Об’єднаних Націй. Відповідну заяву передано генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу.

За інформацією з джерел у Білому домі, вихід набуде чинності за рік – 6 липня 2021 року.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп різко критикував Всесвітню організацію охорони здоров’я за те, що вона не впоралася з пандемією коронавірусу і покривала Китай. Через це в середині квітня Сполучені Штати припинили платити внески до бюджету ВООЗ.

29 травня президент заявив, що США розривають відносини з ВООЗ, оскільки вона не змогла “провести необхідні реформи” перед викликами пандемії коронавірусу. За словами Трампа, кошти, які Вашингтон переказував до ВООЗ, будуть передані в інші організації.

Трамп вважає, що Всесвітню організацію охорони здоров’я повністю контролює Китай, “попри те, що платить тільки 40 мільйонів доларів на рік”, а США – 450 мільйонів (це 15% усього бюджету ВООЗ).

Станом на 7 липня Сполучені Штати посідають перше місце у світі за кількістю інфікованих на коронавірус: з початку пандемії COVID-19 там було підтверджено загалом у більш ніж 2,938 мільйона людей, з них понад 936 тисяч людей одужало і майже 131,3 тисячі померли.

Читайте також:
Світ ще не досяг піку пандемії коронавірусу, – ВООЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна