Трамп заявив про розрив США із ВООЗ

 

Сполучені Штати розривають відносини зі Всесвітньою організацією охорони здоров’я, оскільки ВООЗ не змогла “провести необхідні реформи” перед викликами пандемії коронавірусу.

Про це в п’ятницю, 29 травня, заявив президент Дональд Трамп, якого цитує “Радіо Свобода“.

За словами глави Білого дому, кошти, які Вашингтон переказував до ВООЗ, будуть передані в інші організації.

Трамп вважає, що Всесвітню організацію охорони здоров’я повністю контролює Китай, “попри те, що платить тільки 40 мільйонів доларів на рік”, а США – 450 мільйонів.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп різко критикував Всесвітню організацію охорони здоров’я за те, що вона не впоралася з пандемією коронавірусу і покривала Китай. Через це в середині квітня Сполучені Штати припинили платити внески до бюджету ВООЗ.

У травні Трамп вимагав, щоб ВООЗ “довела свою незалежність від Китаю” і погрожував її позбавити фінансування, якщо ВООЗ не погодиться на структурні реформи.

ЗМІ анонсували згоду Білого дому поновити фінансування ВООЗ, але в розмірі внесків, які сплачує до бюджету організації КНР.

У коментарі телеканалу Fox News відомий медичний експерт доктор Марк Сігел заявляв, що фінансування ВООЗ не слід відновлювати, адже її генсек Тедрос Аданом Гебреєсус – “злочинець і міжнародний лиходій”.

Читайте також:
ВООЗ ухвалила резолюцію про розслідування щодо пандемії COVID-19. Китай не згадали

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна