США погодилися поновити фінансування ВООЗ, але не більше за Китай

 

Адміністрація президента США стоїть перед відновленням часткового фінансування Всесвітньої організації охорони здоров’я на тлі урядового розслідування реакції ВООЗ на пандемію коронавірусу.

Про це повідомив канал Fox News 15 травня, Білий дім може поновити фінансування через місяць після того, як оголосив, що призупиняє його. Але внески відповідатимуть тій сумі, яку платить Китай. Відповідна пропозиція міститься в проєкті листа з Вашингтона до генерального директора ВООЗ Тедроса Аданома Гебреєсуса.

Неназвана вища посадова особа Білого дому підтвердила, що президент Трамп погодився з планом, викладеним у проєкті листа.

При цьому в коментарі телеканалу медичний експерт доктор Марк Сігел заявив, що фінансування ВООЗ не слід відновлювати, адже Гебреєсус – “злочинець і міжнародний лиходій”.

Як відомо, раніше президент США Дональд Трамп різко розкритикував Всесвітню організацію охорони здоров’я за те, що вона не впоралася з пандемією коронавірусу і покривала Китай.
Через це в середині квітня Сполучені Штати припинили платити внески до бюджету ВООЗ.

Читайте також:
ВООЗ закликає Європу готуватися до другої хвилі COVID-19

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна