Україна вивчає питання введення миротворців ОБСЄ на Донбас, – Резніков

 

Віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков зазначає, що Україна вивчає питання введення миротворців на Донбас, і навіть вивчає варіант з миротворцями ОБСЄ, яка має на це право.

Про це він сказав в ефірі програми “Свобода слова” у понеділок, 6 липня.

“Миротворці – це один із можливих варіантів, ми його теж обговорюємо. Більше того, ми пішли далі і вивчаємо поки що безпрецедентну можливість мандата ОБСЄ. Виявляється, і вони мають право вводити своїх миротворців, але ніколи в житті цього не робилося. Формально-юридично це можливо”, – цитує Резнікова “Інтерфакс-Україна”.

Резніков зазначив, що миротворці, швидше за все, є тим єдиним можливим варіантом, на який, “можливо, та сторона готова була б погодитися”. “Але в кожних переговорах є свій момент. Цей момент ще, на жаль, не настав”, – зазначив він.

Як інформувала “Новинарня“, Європарламент пропонуватиме направити миротворців на Донбас.

Читайте також:
“Налаштовані скептично”: посол Франції прокоментував розгортання миротворчої місії ООН на Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна