“ДОЗОР” проводить рейди в прикордонних районах на Дніпрі та Прип’яті

 

10-й окремий загін оперативного реагування “ДОЗОР” розпочав рейдові дії в прикордонних районах на річкових ділянках Дніпра та Прип’яті.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Як зазначають у “ДОЗОРі”, 110-кілометрів кордону з Білоруссю в акваторії Дніпра та Прип’яті – це величезні водні простори, непрохідні хащі, болота, плавні та острови. А ще – прилегла Чорнобильська зона.

Під час рейду правоохоронці здійснили перевірку законності підстав перебування в контрольованих прикордонних районах близько 300 осіб. До адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму притягнуто 37 із них.

10-й окремий загін оперативного реагування “ДОЗОР” на катері Safe Boat 27. Скріншот з відео

Ще шістьох осіб упіймали на порушенні правил використання об’єктів тваринного світу, вилучивши понад 3 кілометри рибальських сіток. Стосовно двох людей складено матеріали щодо притягнення до кримінальної відповідальності за незаконне заняття рибним добувним промислом.

Також у результаті рейду “ДОЗОРу” спільно зі співробітниками водної поліції чотирьох осіб було притягнуто до адмінвідповідальності за керування плавзасобами у стані алкогольного сп’яніння.

“Цього разу оперативні дії проводились в акваторії річок Дніпро та Прип’ять. А на яких напрямках правопорушникам чекати нас наступного разу – нехай це залишиться сюрпризом“, – кажуть бійці загону.

Відео:

10-й окремий загін оперативного реагування “ДОЗОР” – це орган охорони державного кордону, який безпосередньо виконує завдання, поставлені перед Держприкордонслужбою завдання.

Для рейдів загін використовує американські катери Safe Boat 27, які ДПСУ отримала 2019 року за сприяння посольства США.

Читайте також:
Американці проводять для “КОРДу” і “ДОЗОРу” курс нічних спецоперацій. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна