Американці проводять для “КОРДу” і “ДОЗОРу” курс нічних спецоперацій. ВІДЕО

 

10-й окремий загін оперативного реагування “ДОЗОР” Державної прикордонної служби та підрозділ особливого призначення поліції “КОРД” проходять курс зі спеціальних нічних операцій.
Навчання відбуваються за технічної підтримки уряду Сполучених Штатів Америки. Тренери – спеціалісти Адміністрації боротьби з незаконним обігом наркотиків Департаменту юстиції США.
Про це 10 жовтня повідомила прес-служба ДПСУ.

Попередньо спецпризначенці підрозділу “ДОЗОР” отримали 30 монокулярів загальною вартістю близько 150 тисяч доларів. Відтак проведення цього курсу є логічним продовженням співпраці у підготовці бійців, зазначили в Держприкордонслужбі.

Тренінг включає в себе безпосереднє планування операцій у темний час доби (в умовах обмеженої видимості) та практичне виконання завдань.

“Наразі у Держприкордонслужбі триває повна реорганізація діючих мобільних підрозділів та переорієнтування їх на стандарти кращих зразків підрозділів спеціального призначення США та Європейського Союзу”, – зазначили в прес-службі.

Фото: ДПСУ

Результатом спільної роботи мають стати “високопрофесійні мобільні підрозділи для протидії протиправній діяльності як у повсякденних умовах мирного часу, так і при загостренні обстановки, здатні швидко, професійно та на якісно новому рівні охороняти та обороняти державний кордон”.

Читайте також:
Українських прикордонників затримали
на консультативній зустрічі з росіянами, – голова ДПСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна