Закарпаття посилює карантинні обмеження

 

У Закарпатській області через стабільно напружену ситуацію з поширенням COVID-19 вирішили знову посилити карантинні заходи.

Про це 3 липня повідомив УНІАН з посиланням на пресцентр обласної державної адміністрації.

Цього дня відбулося позапланове засідання регіональної комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій при Закарпатській ОДА.

“У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в області, в тому числі з огляду на такий показник, як заповнення ліжкомісць інтенсивної терапії, виділених під інфікованих CОVID-19, більш ніж на 70%, комісією ТЕБ та НС було схвалено рішення про посилення карантинних заходів”, – заявив голова ОДА Олексій Петров.

Зокрема, рішенням передбачено обмежити на території Закарпатської області час роботи закладів громадського харчування та закладів розважальної діяльності до 22:00.

Із 4 липня на Закарпатті також забороняється (на всій території області) функціонування закладів і приміщень, які здаються в оренду для проведення масових заходів – випускних вечорів, весільних та поминальних заходів, святкування днів народження тощо.

Також обмежено проведення богослужінь у приміщеннях храмів та інших культових спорудах. Богослужіння дозволяється проводити тільки на відкритому повітрі з дотриманням усіх вимог протиепідемічних заходів.

“Ще одне обмеження, запроваджене комісією, стосується Міжгірщини: у зв’язку із подальшим погіршенням епідситуації на території району тимчасово заборонено роботу речових ринків”, – додали в пресцентрі.

Станом на 3 липня в Закарпатській області 2037 активних випадків коронавірусної хвороби, це четвертий показник в Україні – після Львівщини, Києва і Буковини.
З початку епідемії тут захворіли 3126 осіб (за минулу добу – 80). Померли за весь час 102 людини (за добу – 5). Одужали – 987 осіб (за добу – 12).

Як відомо, в 11 регіонах України показники захворювання на COVID-19 перевищують норму, необхідну для послаблення карантинних обмежувальних заходів, і Закарпаття – один із них.

В останні дні карантині заходи посилювали Київ, Волинь та ін.

Ще 20 червня стало відомо, що на Закарпатті інфекційні лікарні переповнені, влада хоче посилити карантин.

Читайте також:
Тотальний карантин в Україні поки не повертають, але в окремих областях посилюють, – Степанов

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна