“Зростає кількість важкохворих”: Кличко повідомив, як і чому Київ посилює карантин

 

Київ посилює протиепідемічні заходи, що відображатиметься передусім в обмеженні роботи деяких закладів у столиці тільки до 22-ї години.

Про це повідомив міський голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу в середу, 1 липня.

Відповідно до постанови уряду, місто ухвалило рішення про посилення протиепідемічних заходів у столиці.

Зокрема, обмежено час роботи закладів громадського харчування та розважальних закладів (в тому числі кінотеатрів) – до 22-ї години. Обмежене також проведення масових заходів культурного, розважального, спортивного, рекламного характеру з 22-ї години”, – зазначив Кличко.

Він наголосив, що ці обмеження – вимушені й спрямовані на стримування поширення коронавірусу.

Зауважимо, що кінотеатри в Києві та загалом в Україні мають відкритися лише з 2 липня – після більш ніж тримісячної перерви “на карантин”. При цьому головною умовою їх роботи є заповненість залів не більш ніж на 50%, із дотриманням дистанції між глядачами, яких пускатимуть всередину лише в захисних масках.

Читайте також:
Шанси на виживання — 50/50. Як “коронавірусний” карантин вплинув на культурну сферу 

Кличко нагадав, що за попередню добу, 30 червня, коронавірус виявили у 101 киянина, в тому числі у сімох медичних працівників. Госпіталізовано лише дев’ятьох із них, решта перебувають на самоізоляції під наглядом лікарів.

Серед тих, хто захворів, 46 жінок віком від 19 до 83 років та три дівчинки, яким 1, 6 та 14 років, а також 48 чоловіків віком від 18 до 83 років й четверо хлопчиків – від одномісячного немовляти до підлітка 13 років. Одужали за добу 35 людей.

Водночас міський голова наголосив на тому, що у столиці збільшується кількість хворих на коронавірус, які перебувають у важкому стані: станом на ранок 1 липня їх було 48.

Загалом у лікарнях перебувають 274 пацієнтів із встановленим діагнозом COVID-19 (серед них 11 дітей) та 66 осіб із підозрою на коронавірусну інфекцію.
Ще 442 хворих госпіталізовані з діагнозом “пневмонія”, але коронавірус у них наразі не підтверджено.

Кличко повідомив, що наразі лікарні першої хвилі, розрахованої майже на 900 ліжок, заповнені пацієнтами з COVID-19 лише на 31%.

Попри це, в столиці підготувалися і до ймовірної другої хвилі, “забронювавши” майже 800 додаткових лікарняних ліжок.

“Але я дуже не хочу, щоб вони знадобилися. Тому вкотре наголошую: все залежить від кожного з нас. Наскільки ми будемо обережними та будемо дотримуватися елементарних правил. Бо багато людей уже розслабилися, і це небезпечно! Адже ми вірус не бачимо, а він є! Тому треба берегтися”, – наголосив Віталій Кличко.

Загалом з початку пандемії у Києві було підтверджено 5138 випадків інфікування коронавірусом: 1598 людей одужали, 108 – померли.

Читайте також:
В Україні продовжує знижуватися щоденне число нових хворих на COVID-19. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна