На Волині посилюють карантинні обмеження

 

Із п’ятниці, 3 липня, на Волині посилюють карантинні заходи у районах масового відпочинку, зокрема біля водойм.

Таке рішення у четвер, 2 липня, ухвалила регіональна комісія ТЕБ і НС, повідомляє пресслужба Волинської обласної держадміністрації.

“3 липня 2020 року в області відбудеться посилення карантину в районах з місцями масового відпочинку людей, зокрема біля водойм. Мова й Шацький район, де окрім цього з 3 липня забороняються регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні”, – йдеться у повідомленні.

Посилити контроль та карантинні заходи на території області вирішили за поданням головного державного санітарного лікаря області Наталії Янко.

За її словами, рівень захворюваності на COVID-19 у Волинській області стабільно високий, регіон посідає четверте місце в Україні щодо поширення коронавірусної інфекції.

“Зокрема, упродовж останніх трьох днів щоденно реєструються перевищення по двох із чотирьох визначених критеріїв: коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 зростає і становить 21,3 %, 23,1 %, 24,1 % при рекомендованому не більше 11%. Ще один перевищений показник – динаміка випадків інфікування, який щоденно збільшується і становить відповідно 10,4 %, 19,4 % та 24,5 % (при рекомендованому не більше 10%). Середній показник захворюваності по області на COVID-19 за останніх 7 днів становить 47 на 100 тис. населення”, – наголосила Янко.

Найвищі рівні захворюваності, як і раніше, зафіксовано у Камінь-Каширському (93,8 випадка захворювання на 100 тисяч населення), Ківерцівському (77,1) та Ратнівському (73,3 ) районах. За останній тиждень найбільше зростання захворюваності відбувається в Шацькому районі (60,3) та в Луцьку (47,8).

За рішенням комісії, органи контролю проводитимуть на всій території області перевірки закладів, що надають послуги з розміщення (баз відпочинку, майданчиків для кемпінгу, хостелів, санаторіїв, пансіонатів, літніх оздоровчих таборів тощо).

Окрім цього, Шацькій райдержадміністрації рекомендовано прийняти низку додаткових рішень для протидії поширенню коронавірусній інфекції.

Читайте також:
В Україні зменшилася кількість нових інфікувань COVID-19 за добу, смертність – зросла. ДИНАМІКА ПОКАЗНИКІВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна