Лукашенко вважає, що Білорусь перемогла коронавірус

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що його країна “перемогла коронавірус”.

Про це він заявив під час вручення державних нагород 2 липня, повідомляє пресслужба президента.

Зокрема, Лукашенко відзначив працю медиків, які “опинилися на передовій через коронавірусну інфекцію”. Він заявив, що Білорусь в ситуації з пандемією “продемонструвала політичну розсудливість та народну мудрість”.

“Наша система охорони здоров’я вистояла. Але ми не знижуємо градус боротьби, хоча вже сьогодні можна сказати – ми перемогли. І після остаточної перемоги над COVID-19 обов’язково окремо зустрінемося з нашими лікарями, які сьогодні все ще на посту”, – наголосив білоруський президент.

Раніше Лукашенко заявляв, що коронавірус – це “психоз”, через який “цивілізований світ з’їхав з глузду”, а люди помирають “від супутніх хвороб, а не від коронавірусу”.

Карантинних обмежень у Білорусі не запроваджували. Зокрема, 9 травня, в розпал пандемії, Лукашенко провів у Мінську парад до Дня Перемоги.

За даними офіційної статистики, станом на ранок 2 липня в Білорусі було діагностовано загалом 62 424 випадки коронавірусної інфекції, 398 людей померли.

Читайте також:
Лукашенко вшосте балотуватиметься у президенти Білорусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна