Країни Вишеградської четвірки допомагають Україні боротися із COVID-19

 

Країни Вишеградської четвірки (V4) – Чехія, Угорщина, Польща та Словаччина – розпочали спільні проєкти в Україні в рамках програми V4 East Solidarity Programme for the Eastern Partnership Countries, яка має на меті підсилити спроможності медичних установ справлятися з викликами під час пандемії COVID-19.

Про це повідомили “Новинарні”  у пресслужбі посольства Чеської Республіки в Україні.

Нову програму посли держав Вишеградської четвірки представили під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ Василем Бондарем у вівторок, 30 червня.

“Кожна країна має власні білатеральні проєкти та схеми співпраці з розвитку, проте це важливо та символічно – об’єднати наші зусилля через Вишеградську платформу для того, щоб допомогти Україні разом“, – зазначив посол Чехії Радек Матула від імені чеського головування у V4.

Проєктами в рамках цієї програми керуватиме Міжнародний Вишеградський фонд, який уже підтримує багато різних починань в Україні. Загальна вартість “антикоронавірусних” проєктів у рамках програми надзвичайної допомоги становить 125 000 євро.

Географічно програма зосереджена на двох пріоритетних областях: Чернівецькій, яка тривалий час була найбільш уражена COVID-19, та Луганській, яка наразі має послаблену медичну інфраструктуру.

Допомога спрямована на те, щоб підвищити спроможності та стійкість закладів охорони здоров’я до викликів епідемії коронавірусної хвороби шляхом закупівлі необхідного обладнання.

Серед отримувачів допомоги – Чернівецька обласна клінічна лікарня, Чернівецька міська лікарня №1, Луганська обласна дитяча клінічна лікарня в Лисичанську, Луганський обласний кардіологічний диспансер, а також ініціатива з надання невідкладної медичної допомоги на КПВВ “Станиця Луганська”.

V4 East Solidarity Programme for the Eastern Partnership Countries була започаткована спільною заявою міністрів закордонних справ Вишеградської групи в Празі 8 квітня 2020 року. Програма солідарності надає допомогу у розмірі до 250 000 євро, яка спрямована на практичне посилення медичної, соціальної, економічної стійкості вразливих груп населення країн Східного партнерства, що постраждали від наслідків пандемії COVID-19″, – зазначається в повідомленні.

Читайте також:
Країни Вишеградської групи домовилися спільно модернізувати збройні сили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна