Суд повністю виправдав трьох нападників, які зламали щелепу Мустафі Найєму

 

Шевченківський районний суд Києва виправдав трьох чоловіків, які у квітні 2018 року напали народного депутата 8-го скликання Мустафу Найєма.

Про це повідомляють у фейсбуці сам екснардеп та його брат, юрист Масі Найєм.

“Сьогодні, 30.06.2020 року, відбулось проголошення вироку в судовій справі за обвинуваченням Темербулатова Умолта Руслановича, Саітова Ахмеда Абубакаровича, Саітова Магомеда-Саліха Арбуєвича за ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство. вчинене групою осіб).

Суддя Шевченківського районного суду Голуб Оксана Анатоліївна виправдала їх повністю”, – пише Масі.

Щодо четвертого нападника, Саітова Магомеда-Аміна, справа розглядається окремо, судовий процес іще триває.

“Аргументація суду, наскільки це зрозуміло зараз без тексту вироку: відсутність у діях перелічених осіб складу злочину, передбаченого ст. 296 КК України; недопустимість окремих доказів”, – зазначив юрист.

За його словами, “дійсно є підстави вважати”, що на етапі досудового розслідування було допущено низку помилок, що негативно вплинуло на результати судового розгляду справи – в частині фіксації доказів, документального оформлення групи прокурорів та слідчих, правової кваліфікації.

Проте захист переконаний, що незважаючи на помилки:

  • в ході судового розгляду прокурором доведено наявність в діях обвинувачених складу злочину “хуліганство” і в діях обвинувачених наявний такий склад злочину;
  • допущені процесуальні помилки не є такими, що є підставою для визнання зібраних доказів недопустимими.

Захист Найєма має намір подавати апеляцію. Сам потерпілий наголосив, що в разі потреби готовий оскаржувати рішення судді Голуб і далі – у Верховному Суді та навіть Європейському суді з прав людини.

Мустафа Найєм також повідомив, що під час останнього засідання суддя “відмовила йому в участі у дебатах, відмовилася дати слово свідкам збору доказів, не долучила до матеріалів результати однієї з судово-медичних експертиз і не захотіла досліджувати завідомо неправдиві показання свідка у справі, який незрозуміло звідки взявся”.

Як повідомляла “Новинарня“, народного депутата Мустафу Найєма (БПП) 30 квітня 2018 року побили на Бессарабській площі в центрі Києва четверо чоловіків, зламавши йому щелепу. Інцидент стався внаслідок конфлікту на дорозі (за словами Найєма, один з нападників на нього порушив правила дорожнього руху).

Поліція затримала трьох учасників нападу – 1999 та 1996 року народження, двоє з яких мають громадянство РФ, а один – громадянин України. Ще одного, Магомеда-Аміна Саітова, оголосили в розшук. Він виїхав з України (літаком на Баку), потім його затримали в Азербайджані.

Читайте також:
Напад на Найєма: затриманим обрали запобіжний захід. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна