Учасника побиття Найєма затримали в Азербайджані

 

Правоохоронці Азербайджану на вимогу українськоих колег затримали 29-річного чоловіка, якого підозрюють у нанесенні тілесних ушкоджень нардепу Мустафі Найєму. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу МВС.

Чоловіка звуть Магомед-Амін Саітов. Вважається, що саме він безпосередньо бив потерпілого.

Розпочато процедури щодо екстрадиції чоловіка в Україну.

“Четвертий учасник (побиття – “Новинарня“) через 20 хвилин після події замовив квиток на літак і через 2,5-3 години вилетів у Баку. На момент перетину кордону його особа ще не була встановлена, проте йому заочно повідомили про підозру за кількома статтями та оголосили у розшук. Сьогодні його було затримано нашими азербайджанськими колегами”, – наводить прес-служба коментар міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Як повідомляла “Новинарня“, народного депутата Мустафу Найєма (БПП) 30 квітня побили на Бессарабській площі в центрі Києва, зламавши йому щелепу. Інцидент стався внаслідок конфлікту на дорозі. Поліція затримала трьох учасників нападу, ще одного оголосили у розшук. Він виїхав з України (літаком на Баку). Зазначалося, що кривдники нардепа – молоді люди чеченського походження. Одному з затриманих суд призначив цілодобовий домашній арешт, ще двом – нічний.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна